nisamsam

bujrum, u svako doba!

10.03.2009.

OPRAVDANO ILI NE ???

Možemo a i ne moramo se složiti da li je opravdano da ekipa političkog (sa primjesama vjerskog, u kojem pored ostalog, ako ste njihov javni fan, a uz to i pisac, možete imati besplatnu reklamu vaše nove knjige) Nagazima "60 minuta" danas dobije Plaketu koja se vezuje (in)direktno za šestoaprilsku nagradu grada sarajeva, za... za šta ono biješe????

Nejse, o tim "minutama" je od momenta njenog emitiranja kazano i dobrog i lošeg da insan jednostavno ne zna gdje d ih mjesti, ali ono što mene zanima jeste?

1) na portalu ftv-a bijaše jednom anketa o tome "da li puk podržava rad tog magazina", pa su, iako je važilo pravilo "jedan IP jedan glas", dobili gorku spoznaju da čak više od 60% taj magazin ne podržava.. anketno pitanje sa rezultatima je ubrzo nakon tog uklonjeno, a mene zanima zbog čega????

2) prije ove Plakete novinari "60-tke" su dobili nagradu "Duško Kondor" za HRABROST.  Odmah poslije tog, njihov "vodja" je imao gošćenje u emisiji "centralni zatvor", ali nažalost, samo u emisiji.. eh, u toj emisiji koja je inače gledana što zb og zanimljivih gostiju, što zbog mogućnosti da i gledatelji mogu uzeti učešće u njenoj realizaciji tako što će se uživo javljati i gostima postavljati pitanja, u toj emisiji to "pravo" gledateljima je bilo uskraćeno... jedino su se u eter javljali novinari tog magazina koji su naravno hvalili sami sebe, a mene zanima zašto ne i gledatelji.... ne smijem ni pomisliti da je to zbog straha da se u eter neće javiti neko od onih gorepomenutih 60 i više %... ako je to razlog, onda se pitam, zbog čega su uopće dobili nagradu za "hrabrost"...

3) ko se još sjeća magazina W A L T E R ??? I nj. pokretača rahmetli Envera Čuševića???? Vele, umro od srčane kapi, neki opet vele, ubijen gluho bilo.... kako god.... zanima me da li će on ikada makar posthumno dobiti plaketu koju su dobili 60-taši.. kažem, barem posthumno, jer je to danas ako ništa drugo "IN"... (JER, meni smrdi nešto kad te u Bosni nagrade za djelo, a ti živ....)

eto, toliko od mene, valjda će mi neko od vas odgovriti na moje dileme, jer vi ste moji "nadležni"

nisamsam
<< 03/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031